HOMEOVER ONSDON QUICHOT &
SACHA PANCHA
LOUEDUCATIEARCHIEF

BOVEN
WATER

MUZIEKTHEATER

Over ons


Het artistiek team

Boven Water Muziektheater is opgericht door regisseur Nynke van den Bergh, schrijver Alice Zwolschen en vormgever Sanne Puyk. Drie gedreven vrouwen die muziektheater willen maken voor iedereen van 6 tot 106. De zakelijke leiding is in handen van Chris Riteco.

Nynke van den Bergh en Alice Zwolschen zijn sinds 2016 als regisseur en schrijver betrokken bij de jaarlijkse succesvolle producties van Opera Nijetrijne. In de loop van die jaren ontwikkelden ze een eigen stijl om te komen tot prikkelende hertalingen van bestaande (18e eeuwse) libretti.

Nynke en vormgever Sanne Puyk kennen elkaar uit Maastricht. Nynke maakte twee jaar deel uit van het artistieke team van de Kunstkaravaan, Sannes reizende atelier voor kunst- en cultuureducatie in Limburg. Als regisseur-ontwerpersduo maakten ze bij Barokopera Amsterdam Don Juan anno 1815 (2015) en De Ontmaskering van Peter de Grote (2018/19). In (de aanloop naar) de zomer van 2019 werkten Nynke, Sanne en Alice voor het eerst als trio samen aan Trofonio's Erfenis bij Opera Nijetrijne. Dat werkte sterk en die kwaliteit van samenwerken werd ook door de landelijke pers opgemerkt.


Nynke van den Bergh maakte haar debuut als operaregisseur in 2010 met Le Nozze di Figaro bij Opera Zuid. Sindsdien regisseert zij uiteenlopende muziektheaterproducties bij verschillende gezelschappen. In 2015 regisseerde zij voor Opera Zuid de Jeugdopera Carmen, een Nederlandstalige bewerking van Bizets Carmen voor (en deels door) jongeren. Daarnaast was zij twee jaar lid van het artistieke team van de Kunstkaravaan, het reizende atelier voor kunst- en cultuureducatie van Sanne Puyk. Als regie-assistente ondersteunde ze artistiek leider Joke Hoolboom, bij het maken van twee kinderopera's voor Holland Opera.


Alice Zwolschen schrijft voor opera, muziektheater en theatrale familieconcerten. Van 2008 - 2023 voorzag zij in opdracht van Opera Nijetrijne, komische, achttiende eeuwse libretto's van een eigen tekst. Onder regie van onder meer David Prins, Ria Marks en Nynke van den Bergh. Alice schreef in opdracht van Theater Gnaffel en het Residentie Orkest
(Het Zwanenmeer in een regie van Frank Groothof), het Rotterdams Philharmonisch Orkest (De Sneeuwman en De Vuurvogel, beide in een regie van Elsina Jansen) en het Nederlands Blazers Ensemble (Mavra van Strawinsky in een regie van Nynke van den Bergh). Werk van Alice is uitgevoerd op het Nederlands KamerOpera Festival en het Grachtenfestival.
Website van Alice


Sanne Puyk werkt als beeldend kunstenaar en als vormgever voor verschillende theatergezelschappen. Ze is de bedenker van de Kunstkaravaan, haar reizende atelier voor kunst- en cultuureducatie in Limburg. Buiten dat geeft zij kunstlessen op verschillende basisscholen. Voor Stichting de Vrolijkheid Heerlen werkt zij wekelijks aan kunstprojecten met de kinderen en jongeren uit het asielzoekerscentrum Heerlen.
Website van Sanne


Lees verder over onze visie